10.9.13

Drawing a little present

De heer des huizes was gisteren jarig en ik wilde hem graag wat geven ('t is een erg aardige man) en nu wilde het zo zijn dat hij een groot fan is van de BBC-serie 'Doctor Who'. Afgelopen vrijdag vertelde hij me over de serie en liet me zijn kast vol met oude videobanden zien, de serie begon in 1963 dus je kan je voorstellen hoeveel videobanden ik voor me zag. Velen ervan zijn zelfs gesigneerd door acteurs die in de serie gespeeld hebben wat de video's nog specialer voor hem maken.
Welnu, ik ging wat googlen op 'Doctor Who' en het ontstaan hiervan, hierdoor kwam ik te weten dat William Hartnell de eerste acteur was die de rol van Doctor Who op zich nam. Deze doctor reist in de tijd met zijn Tardis (een blauwe telefooncel) en lost zo vele mysteries op samen met zijn 2 vaste compagnons.

'Doctor Who' , 1963

Na wat geschets besloot ik een portret van William Hartnell te tekenen en met pen uit te werken, dit deed ik afgelopen zondag zodat ik gisteren enkel nog een fotolijstje hoefde te kopen en een kaartje te schrijven. Het was zo heerlijk om weer te tekenen en op te gaan in die wereld, ik ben blij dat ik (ondanks die extra bagage) toch mijn schetsboeken, potloden en verfspullen mee heb genomen want er zijn hier genoeg mooie plekken waar je inspiratie op kan doen.

Schets William Hartnell

Pentekening William Hartnell

Toen ik het cadeautje overhandigde en het papier eraf werd gehaald keek hij me stralend aan:"William Hartnell!" Ik ben zo blij dat hij het mooi vond, ik moest er gelijk mijn handtekening onder zetten van hem, dit had ik niet gedaan want ik vond het niet mooi staan, van dat gekrabbel in een hoekje. Volgens hem is een handtekening erg belangrijk want als ik later beroemd wordt heeft hij een echte 'Deborah' in huis, haha!

Vervolgens kreeg ik 2 DVD's in mijn handen gedrukt zodat ik die avond (na wat laptop-probleempjes*) fijn naar Doctor Who kon kijken.


*= Dat laptop probleempje houd in dat mijn laptop het erg moeilijk vind om CD's, DVD's en alles wat op een disc staat af te lezen.. na een half uurtje brommen, zoemen en trillen kreeg 'tie het voor mekaar en kwam dan eindelijk Doctor Who in beeld.

2 opmerkingen:

  1. wat een prachtige tekening! je kunt ook op de achterkant je handtekening zetten :)
    en doctor who is zo cool :) binnenkort bestaat het zoveel jaar, dan schijnt er een enorm spektakel te zijn in engeland.. zul je vast meer van horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk je blog Deborah! En een ontzettend origineel cadeau voor je huisbaas :) Geniet van je tijd aan de andere kant van de Noordzee.

    BeantwoordenVerwijderen