4.11.13

Brighton Museum & Art Gallery

Vorige week had ik fijn een weekje vakantie en omdat dit mijn kans was een stad in de omgeving te bezoeken vertrok ik donderdag met de trein naar Brighton. Dankzij een klasgenootje en een penvriendin wist ik in welke straatjes ik wezen moest voor tweedehands- en vintagewinkeltjes en dankzij het internet kon ik snel alle bijzondere bezienswaardigheden in een boekje schrijven met adressen en openingstijden zodat ik niet geheel onvoorbereid vertrok.

Om kwart over 9 's ochtends stapte ik de trein in en om half 1 zo ongeveer was ik in Brighton.. grijze lucht, miezer regen en ik.. ik kon het 'toeristen informatie centrum' niet vinden en werd van hot naar her gestuurd door mensen aan wie ik de weg vroeg.. uiteindelijk vond ik het Brighton Museum & Art Gallery waar ik gratis een plattegrond van Brighton kreeg en ik gelijk maar een rondje door het museum maakte (met al mijn bagage want ik had geen contant geld voor het kluisje). Het museum viel me eigenlijk best tegen want het is een reusachtig gebouw terwijl denk ik maar de helft gebruikt werd als museum en je binnen een uur weer buiten stond. Desalniettemin waren de tentoonstellingen mooi en interessant en maakte ik de volgende foto's.

'Bone Shaker'


Women Artists from the Fine Art collection

Girl Knitting, 1925 (Oil on canvas)
Made by Charlotte Lawrenson

Abstract composition, 1971 (Litograph) & Points of contact No. 22, 1974 (Screen-print)
Made by Victor Pasmore

Mending Wires, 1916 (Whatercolour)
Made by Rhoda Waley

The artist's mother in bed, 1917 (Pen and black ink)
Made by Harold Gilman

De laatste vier foto's zijn van kunstwerken die mij aanspraken, ze zijn heel verschillend maar allemaal even mooi, ze hebben 'iets' wat het 'em doet en wat mij er langer naar liet staan kijken dan de andere schilderijen/kunstwerken deden. Soms is mijn hoofd CKV-opdrachten aan het doen zonder dat ik het in de gaten heb, voor de duidelijk, CKV was een vak op de middelbare school = Culturele en Kunstzinnige Vorming. Een vak waarbij we eens in het jaar een museum/tentoonstelling bezochten en honderden opdrachten moesten beantwoorden over kunstwerken die ons aanspraken. Omdat het verplicht was was het stom maar eigenlijk heb ik er best veel van geleerd, hoe je naar een schilderij kan kijken, welke dingen een belangrijke rol spelen, de manier waarop het tentoongesteld is, zelfs de lijst van een kunstwerk kan het anders doen lijken dan het is, en zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik denk niet dat u geïnteresseerd bent in mijn CKV-gezwam dus houd ik het hierbij!

Het interieur van het museum

Ps: Mocht u denken dat dit het enige was dat ik in Brighton gedaan heb dan heeft u het goed mis, vanwege de overvloed aan foto's zal ik het uitstapje naar Brighton over 3 blogberichten verspreiden.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog berichtje allemaal. Ik was aan het zoeken naar je blog, maar ik kon het niet vinden (a). Zo te zien kun je beter Engels dan ik. Ik krijg noooooit meer Engels ;)

    Grtz from the Netherlands!

    BeantwoordenVerwijderen